Lidmaatschap

Ben je reeds imker of wil je starten met imkeren en wens je vanuit deze hobby optimaal bij te dragen aan het behoud van onze natuur? Dan is ZwarteBij.org dé organisatie waarbinnen jij je het best kan ontplooien tot de imker die je wil zijn.

Wij hebben als jonge organisatie niet alleen erg veel te bieden, maar ons ook een grote opdracht gesteld. ZwarteBij.org staat immers voor promotie en conservatie van onze inheemse honingbij Apis mellifera mellifera, de Zwarte bij of ook wel Mellifera genoemd. Deze is namelijk bijna geheel verdwenen!

Lidmaatschap* van ZwarteBij.org heeft volgende voordelen:

  • Mogelijkheid om deel te nemen aan onze overlarfsessies;
  • Mogelijkheid om zelfgeteelde koninginnen te laten bevruchten op onze paringsstand;
  • Deelname aan de gezellige babbelbijeenkomsten en andere (scholings)activiteiten van ZwarteBij.org;
  • Verzekering voor schade aan derden volgens “Polis Verenigingsleven”;
  • Toegang tot het besloten ledenforum van ZwarteBij.org, waarop elk lid met al zijn of haar vragen en opmerkingen terecht kan;
  • (Toegang tot een digitale bibliotheek (in opbouw) met internationale imker- én wetenschappelijke tijdschriften over bijenteelt) en
  • Toegang tot het digitale leerplatform van ZwarteBij.org, ZB Academy (in opbouw), alwaar elk lid de mogelijkheid krijgt om op eigen tempo uit te groeien tot de imker(es) die hij (zij) wil worden.

Je kunt je als lid aanmelden door €25 over te maken op Triodos Bank, rekeningnummer IBAN BE20 5230 8072 1556 (BIC: TRIOBEBB) met als mededeling, “Lidgeld + lidmaatschapsjaar + naam, voornaam”. Na storting van het lidgeld stuurt u een e-mail met uw contactgegevens, e-mailadres, woonadres en telefoon- of gsm-nummer, naar onze ledenadministratie zodat uw lidmaatschap kan worden geëffectueerd.

Tot slot kan u uzelf hier registreren voor onze online nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes. Onze nieuwsbrief is uiteraard ook toegankelijk voor niet-leden.

*Uw lidmaatschap van ZwarteBij.org wordt steeds erg op prijs gesteld. Onze enige echte inheemse honingbij, de Zwarte bij kan namelijk alle hulp goed gebruiken! Wilt u echter pas uw lid worden voor het volgend jaar in plaats van het lopende verenigingsjaar, schrijf u dan in vanaf oktober, of beter nog, meld u aan als “aspirant-lid”. U ontvangt dan tijdig van ons een vriendelijke herinnering.