Koningin of volk aankopen

WIE EEN RESERVATIE PLAATST KOMT OP EEN RESERVELIJST TE STAAN EN HEEFT GEEN GARANTIE DAT MEN ZIJN RESERVATIE IN 2020 ZAL BEKOMEN. U WORDT OP DE HOOGTE GEHOUDEN VAN UW POSITIE OP DE LIJST.
LEDEN KRIJGEN VOORRANG BIJ DE AFWERKING VAN RESERVATIES. LEDEN KUNNEN TROUWENS ZELF ZWARTE KONINGINNEN TELEN VIA ONZE OVERLARFDAGEN, DE NODIGE OPLEIDING DAARTOE WORDT VOORZIEN.

Jaarlijks kunnen de leden van ZwarteBij.org via de overlarfdagen zelf hun eigen Zwarte koninginnen telen. Vervolgens hebben zij ook de mogelijkheid om voor de bevruchting van die koninginnen gebruik te maken van de paringsstand van ZwarteBij.org. Echter, zowel leden als niet-leden kunnen ook beroep doen op de ZwarteBij.org-telers om jonge koninginnen en/of vijfraamsvolkjes te verkrijgen.

De aangeboden koninginnen (onbevrucht / bevrucht op thuisstand teler (F1) / bevrucht op paringsstand ZwarteBij.org (F1)) zijn allen dochters van P-koninginnen uit de geselecteerde stock van ZwarteBij.org; hetzelfde geldt voor de F1-koninginnen van de aangeboden volkjes. Raszuivere koninginnen (P-koninginnen) worden voorlopig enkel ter beschikking gesteld van leden die deelnemen aan het ZwarteBij.org-overlarfnetwerk en het -selectieprogramma.

Om koninginnen/volkjes te reserveren, stuurt u een e-mail naar onze teeltadministratie met als onderwerp “RESERVATIE” en als bericht het gewenste aantal en type koninginnen en/of volkjes, raamsoort  (Duits Normaal of Simplex) en uw contactgegevens . U zal dan tijdig in contact gebracht worden met de teler die zich het dichtst in uw omgeving bevindt én aan uw vraag kan voldoen. Doorgaans zijn de bevruchte koninginnen en volkjes pas beschikbaar vanaf juli, de teelt gaat door tot en met september. Betaling dient cash te gebeuren bij afhaling. Via deze weg kan u aan Zwart teeltmateriaal van de beste kwaliteit geraken!

De kleurcode in onderstaande tabel geeft de waarschijnlijkheid aan dat, wanneer u nu een reservatie plaatst, u die reservatie in 2020 nog zal kunnen bekomen. Groen staat daarbij voor “zeer waarschijnlijk”, geel voor “mogelijks” en rood voor “zeer onwaarschijnlijk”. Echter, reservaties kunnen geplaatst blijven worden; reservaties die in 2020 niet afgewerkt worden, worden overgeplaatst naar 2021 mits de aanvrager dat wenst. 

Aanbod

Prijs

Leden

Prijs

Niet-leden

Koningin

onbevrucht

 €10 €15

F1-Koningin

bevrucht stand teler

€25 €30

F1-Koningin*

bevrucht paringsstand

€35 enkel verkrijgbaar door leden

Vijframer

bevrucht stand teler

€75 €80

*Leden die dit type koningin aankopen hebben de mogelijkheid om de honing van haar volk het daaropvolgende jaar te promoten als Honing van ons Zwarte Bij