Koningin of volk aankopen

LEDEN KRIJGEN VOORRANG BIJ DE AFWERKING VAN RESERVATIES. LEDEN KUNNEN TROUWENS ZELF ZWARTE KONINGINNEN TELEN VIA ONZE OVERLARFDAGEN.

De aangeboden koninginnen (los of inclusief in vijframer) zijn dochters van P-koninginnen uit de geselecteerde stock van ZwarteBij.org, welke geëvalueerd wordt via de beebreed-selectiecriteria. Tevens zijn de stambomen van onze P-koninginnen beschikbaar op beebreed. P-koninginnen zelf worden voorlopig echter enkel ter beschikking gesteld van leden die deelnemen aan het ZwarteBij.org-overlarfnetwerk en -selectieprogramma.

Om koninginnen/volkjes te reserveren, stuurt u een e-mail naar onze teeltadministratie via koninginnenteelt@zwartebij.org met als onderwerp “RESERVATIE” en als bericht het gewenste aantal en type koninginnen en/of volkjes en uw contactgegevens . Uw reservatie zal dan worden geregistreerd waarbij u een bevestiging ontvangt met daarin de rangnummer van uw reservatie op onze orderlijst. U zal doorheen het teeltseizoen op de hoogte gehouden worden van de evolutie van de rangnummer van uw reservatie en zal tijdig in contact gebracht worden met de teler die uw reservatie kan afwerken én zich het dichtst in uw omgeving bevindt. Doorgaans zijn de bevruchte koninginnen en volkjes pas beschikbaar vanaf half juni, de teelt gaat door tot en met september. Betaling dient cash te gebeuren bij afhaling. Via deze weg kan u aan Zwart teeltmateriaal van de beste kwaliteit geraken!

Hieronder vindt u de prijslijst en beschikbaarheid van onze koninginnen en volkjes. Let op, koninginnenteelt wordt beïnvloed door velerlei factoren, niet in het minst door de weersomstandigheden. Bijgevolg kan nooit worden gegarandeerd dat elke reservatie voor 2021 ook in 2021 afgehandeld zal worden. Reservaties die in 2021 niet afgewerkt kunnen worden, worden overgeplaatst naar 2022 mits de aanvrager dat wenst.

Aanbod Lid Niet-Lid
Koningin, onbevrucht €10 €15
Koningin, F1 bevrucht stand teler €25 €30
Koningin, F1 bevrucht paringsstand* €35 niet beschikbaar
Vijframer €75 €80
Koningin / Volkje Reeds gereserveerd 2021
Koningin, onbevrucht 0/50
Koningin, F1 bevrucht stand teler 17/40
Koningin, F1 bevrucht paringsstand* 33/40
Vijframer Duits Normaal 4/20
Vijframer Belgische Simplex 17/20
Vijframer Nederlandse Simplex 11/20

*Leden die dit type koningin aankopen hebben de mogelijkheid om de honing van haar volk het daaropvolgende jaar te promoten als Honing van ons Zwarte Bij