Koningin of volk aankopen

VOOR 2018 WORDEN GEEN AANVRAGEN VOOR VOLKJES OF KONINGINNEN MEER AANGENOMEN. INDIEN U LID BENT, KUNT U DEELNEMEN AAN ONZE OVERLARFDAGEN EN ZELF KONINGINNEN (LEREN) TELEN. WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG!

Jaarlijks kunnen de leden van LZB via de overlarfdagen, zelf hun eigen Zwarte koninginnen telen. Vervolgens hebben zij ook de mogelijkheid, om voor de bevruchting van die koninginnen, gebruik te maken van de paringsstand van LZB. Echter, zowel leden als niet-leden, kunnen ook beroep doen op de LZB-telers om jonge koninginnen en/of volken aan te kopen (momenteel enkel op Duits Normaal en Simplex).

De aangeboden koninginnen, evenals de koninginnen van de aangeboden volken, zijn allen dochters van P-koninginnen uit de geselecteerde stock van LZB en standbevrucht (F1-koninginnen). Raszuivere koninginnen (P-koninginnen) worden voorlopig enkel ter beschikking gesteld van leden die deelnemen aan het LZB-selectieprogramma.

Om in contact te komen met een LZB-teler, stuurt u een mail naar onze teeltadministratie met als onderwerp “LZB-teler gezocht” en als bericht het gewenste aantal koninginnen en/of volken, raamsoort  (Duits Normaal of Simplex) en uw contactgegevens . U zal dan in contact gebracht worden met de teler die zich het dichtst in uw omgeving bevindt én aan uw vraag kan voldoen. Via deze weg kan u aan Zwart teeltmateriaal van de beste kwaliteit geraken!

Koningin onbevrucht Koningin standbevrucht Vijframer (excl. kast) met standbevruchte koningin
lid  €10  €20  €70
niet-lid  €15  €25  €75