Koningin of volk aankopen

VOOR 2019 WORDEN ENKEL NOG AANVRAGEN VOOR KONINGINNEN AANGENOMEN. INDIEN U LID BENT, KUNT U TROUWENS DEELNEMEN AAN ONZE OVERLARFDAGEN EN ZELF KONINGINNEN (LEREN) TELEN. WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG!

Jaarlijks kunnen de leden van ZwarteBij.org via de overlarfdagen zelf hun eigen Zwarte koninginnen telen. Vervolgens hebben zij ook de mogelijkheid om voor de bevruchting van die koninginnen gebruik te maken van de paringsstand van ZwarteBij.org. Echter, zowel leden als niet-leden kunnen ook beroep doen op de ZwarteBij.org-telers om jonge koninginnen en/of vijfraamsvolkjes – excl. kast – aan te kopen (enkel op Duits Normaal en Simplex).

De aangeboden koninginnen (onbevrucht / bevrucht op thuisstand teler / bevrucht op paringsstand ZwarteBij.org) zijn allen dochters van P-koninginnen uit de geselecteerde stock van ZwarteBij.org; hetzelfde geldt voor de koninginnen van de aangeboden volkjes. Raszuivere koninginnen (P-koninginnen) worden voorlopig enkel ter beschikking gesteld van leden die deelnemen aan het ZwarteBij.org-overlarfnetwerk en het -selectieprogramma.

Om in contact te komen met een ZwarteBij.org-teler, stuurt u een mail naar onze teeltadministratie met als onderwerp “Teler gezocht” en als bericht het gewenste aantal en type koninginnen en/of volkjes, raamsoort  (Duits Normaal of Simplex) en uw contactgegevens . U zal dan in contact gebracht worden met de teler die zich het dichtst in uw omgeving bevindt én aan uw vraag kan voldoen. Via deze weg kan u aan Zwart teeltmateriaal van de beste kwaliteit geraken!

Koningin

onbevrucht

Koningin

bevrucht stand teler

Koningin*

bevrucht paringsstand

Vijframer

bevrucht stand teler

lid  €10  €20 €35  €70
niet-lid  €15  €25 optie niet mogelijk  €75

 

*Leden die dit type koningin aankopen hebben de mogelijkheid om de honing van haar volk het daaropvolgende jaar te promoten als Honing van ons Zwarte Bij