Bestuur

Hieronder stellen wij u het huidige bestuur voor zoals het unaniem werd verkozen door de Algemene Vergadering op 9 november 2021. Het bestuur zet, in overleg met de actieve leden binnen de vereniging, de krijtlijnen uit en staat in voor aansturing en controlering van de diverse projecten die getrokken worden door de vrijwilligers van de diverse taskforces binnen ZwarteBij.org

Voorzitter: Jurgen Boterberg

Jurgen, geboren in 1973, woont in het Oost-Vlaamse Gavere. Werkzaam in de industriële chemie, maar met een grote liefde voor natuur, beestjes en plantjes. Sinds 2017 kwam daar de honingbij en het imkeren bij. Een nieuwe passie die snel uit de hand liep. Vanaf het begin was de keuze voor onze lokale Zwarte bij en de algemene principes van het natuurlijk imkeren snel gemaakt.

Secretaris: Mathijs Herremans

Mathijs is geboren in 1995 en woonachtig in het prachtige dorpje Griendtsveen in Nederlands-Limburg. Mathijs was op jonge leeftijd al geïnteresseerd in de natuur, met een bijzondere passie voor vlinders. Sinds 2015 is hij imker en maakt zich hard voor de Zwarte bij. Tevens schreef hij het boek ‘Imkers van de Wereld’ en is hij, net als Jurgen, een van de overlarvers.

Penningmeester: Björn Lefevre

Björn stamt uit het jaar 1979 en woont in het West-Vlaamse Waregem. Actief als politie-inspecteur, maar thuis verknocht aan tuin en dier. De intentie een mooie moestuin aan te leggen bracht hem op het spoor van bijenhouden, en dat liet hem niet meer los. Sinds 2018 trotse imker waarbij hij het natuurlijk imkeren als leidraad hanteert. De keuze voor de Zwarte bij was dan ook vanzelfsprekend.