Nieuwsbericht april 2017
Kers
Beste Liefhebber van de Zwarte bij

Het voorjaar is ingetreden. Het weer mag dan af en toe nog wel wisselvallig zijn, het treintje aan voorjaarsdrachten is intussen weer uitgereden. De Boswilg is op zijn einde, Sleedoorn en Paardenbloem komen op hun toppunt en ook de Zoete kers laat intussen haar bloesems ontluiken. De honingzolders zullen snel gevuld raken als het mooi weer mag blijven.

Onlangs had LZB haar Algemene Vergadering voor de leden. Enkele dagen voordien werden wij gecontacteerd door enkele studenten van de Thomas More Hogeschool te Geel. Zij stelden zich de vraag of zij misschien hun businessproject, IOBEE, mochten komen voorstellen. Uiteraard zagen wij daar geen graten in. IOBEE heeft als doelstelling het ontwikkelen van een "smarthive" die continu het kastgewicht, de kasttemperatuur en interne luchtvochtigheid registreert. Daarnaast zou er ook een GPS-module voorzien worden. Op vraag van deze studenten voorzien wij u de link naar hun enquête.

Alle info betreffende het overlarven en het gebruik van de LZB-paringsstand zoals meegedeeld op de Algemene Vergadering zal binnenkort via mail aan de leden bezorgd worden. Wel kunnen zij reeds inschrijven voor onze Demodag Koninginnenteelt welke zal doorgaan op 6 mei (zie Komende evenementen, in rechter kolom). Wij hopen alvast mee met hen dat er veel Zwarte koninginnen bevrucht zullen mogen worden dit jaar!
 
Het LZB-bestuur
Lees onze nieuwsberichten ook online!
Youtube
Limburgse Zwarte Bij vzw
Langeheidestraat 8 B-3560 Lummen
© Limburgse Zwarte Bij vzw
Unsubscribe    |    View this email in your browser